Vuosi Kalasatamassa

on

Muutin Kalasatamaan puolivälissä joulukuuta 2015. Olen asunut täällä siis nyt vuoden. Onko Kalasatama muuttunut vuodessa? On ja ei.

Isoisänsilta avattiin Kalasataman ja Mustikkamaan välille 1.6.2016. Sitä ennen kävin Mustikkamaalla lenkillä Kulosaaren sillan kautta ja lenkistä tuli lähes tasan 5 kilometriä, jos Mustikkamaan kiersi kerran ympäri. Ikävä juttu tuossa lenkissä oli kaikki pakokaasut, mitä sillalla täytyi mennen tullen niellä.

Isoisänsilta Kalasatama
Vielä avaamaton Isoisänsilta 27.12.2015.

Isoisänsilta mahdollisti kalasatamalaisille jokapäiväisen ulkoilun aivan mahtavan kauniissa Mustikkamaan luonnonympäristössä. Se oli ehdottomasti parasta Kalasataman kesässä ja vielä siihen asti, kun syysaurinko Mustikkamaan kallioille paistoi. Nyt lumettoman joulukuun synkkyydessä silta ei tunnu niin tärkeältä, vaikka se kauniisti iltaa valaiseekin.

Muita vuoden aikana tulleita uusia asioita ovat mm. lähibussilinja 26, ensimmäinen osa Kalasatamanpuistoa ja aiemmin joulukuussa avautunut Alepa.

Mutta eipä paljon muuta. REDI kohoaa silmissä, mutta muutoin rakentaminen näyttää päivittäin tarkasteltuna verkkaiselta. Kun otan valokuvia tätä blogia varten, niin eroa ei paljon kuukaudessa huomaa. Säätilat ja vuorokaudenaika muokkaavat maisemaa enemmän kuin ihmisen rakentama.

Muutosten tahti kuitenkin kiihtyy sitä mukaan, kun alue laajenee. Rakentaminen on laajenemassa Sompasaareen ja Verkkosaareen, ja kiertotiellä oleva liikenne palautetaan Itäväylälle loppupuolella 2017. REDI tietysti jatkaa kohoamistaan. 2017 ja lähivuodet tulevat muokkaamaan maisemaa enemmän ja palveluiden määrä kasvaa hurjasti.

Toivottavasti päästään samalla eroon joistakin betoniporsaista. Sitä odottaessa toivotan hyvät joulut ja uudet vuodet.

(Alla ensimmäisiä Kalasatamassa ottamiani valokuvia lauantailta 19.12.2015.)

Kalasatama Leonkatu Capellan puistotie
Leonkadun ja Capellan puistotien risteys 19.12.2015.
Kalasataman peruskoulu
Kalasataman peruskoulun seinää 19.12.2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s